Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Φωτοβολταικά και γερμανικές επενδύσεις : "Ακόμα μία χαμένη ευκαιρία για την ελληνική βιομηχανία"

Για άλλη μία φορά οι Γερμανοί αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο αυτοί αντιλαμβάνονται την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε η χώρα να μπορέσει κάποια στιγμή να σταθεί στα πόδια της. όπως γράφηκε στις περισσότερες ελληνικές εφημερίδες ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ, συνοδευόμενος από Γερμανούς επιχειρηματίες πρότεινε σειρά επενδυτικών δράσεων ώστε να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία.

Ένας από τους κύριους τομείς στους οποίους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν οι Γερμανοί επιχειρηματίες είναι η κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων διότι όπως είναι γνωστό η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας οπότε θα πρέπει σύντομα να βρεθεί μία λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας.

Όμως όπως αναφέρει και η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ «οι Γερμανοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται κυρίως να πουλήσουν στην ελληνική αγορά εξοπλισμό και τεχνολογία» δηλαδή οι Γερμανοί θα αποκτήσουν τα φωτοβολταικά τους πάρκα στην Ελλάδα τα οποία θα τροφοδοτούν την γερμανική αγορά υπό ένα εμπορικό καθεστώς που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι Γερμανοί επενδυτές θα χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή των φωτοβολταικών πάρκων στην Ελλάδα γερμανικά συστήματα, γερμανικά πάνελ, γερμανικούς μηχανισμούς, δίνοντας δουλεία στους Γερμανούς εργάτες, διευρύνοντας με τις εισαγωγές αυτών των συστημάτων το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας και όλα αυτά όταν στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 5 μονάδες παραγωγής φωτοβολταικών πάνελ για να τροφοδοτούν την αγορά με τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς και μια μονάδα επεξεργασίας πυριτίου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πάνελς.

Όταν στα ελληνικά εργοστάσια κατασκευής των πάνελ απασχολούνται τουλάχιστον 1000 άτομα, όταν τα ελληνικά εργοστάσια κατασκευής των μεταλλικών υποδομών για τα φωτοβολταικά πάρκα για τις μηχανισμούς απασχολούν μεγάλο αριθμό Ελλήνων εργαζομένων, όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 17% επίσημα, αλήθεια μπορούμε να δεχτούμε την εισαγωγή ενός ακόμα προϊόντος που οι Έλληνες εργαζόμενοι παράγουν στην χώρας μας.

Και σε τελική ανάλυση αν δεν αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία και δεν δώσουμε εργασία στις ελληνικές επιχειρήσεις, τι είδους επενδύσεις είναι αυτές, γιατί από όσα είναι γνωστά από την στιγμή που ένα φωτοβολταικό πάρκο κατασκευαστεί, οι απασχολούμενοι σε αυτά θα είναι μάλλον μερικοί φύλακες και μερικοί τεχνικοί που θα κάνουν περιοδικά συντήρηση.

Δηλαδή με απλά λόγια τα φωτοβολταικά στην Ελλάδα είναι η τέλεια επένδυση για τους Γερμανούς φίλους επιχειρηματίες αφού δεν θα χρειάζεται να απασχολούν Έλληνες εργαζομένους, αντιθέτως θα δώσουν περισσότερες δουλειές στους Γερμανούς εργαζομένους που θα κατασκευάσουν τα μηχανήματα και τα πάνελ, αυξάνοντας το εισόδημα τους και από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα απολαμβάνουν τα αμύθητα οικονομικά οφέλη του ελληνικού ήλιου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Eμ!!! Τι κάναμε τόσο καιρό φίλε μου?
Με τέτοιο ήλιο, με τόσο αέρα, θα έπρεπε μην είχαμε ενεργειακό πρόβλημα και να πουλούσαμε ενέργεια.
Η χώρα μας τα χαρίζει όλα απλόχερα και μεις αφήνουμε τους ανίκανους πολιτικούς να την ξεπουλούν!

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά τίποτα δεν θα έπρεπε να έχουμε ξεπουλήσει. Αλλά το σίγουρο είναι ότι τον ήλιο μας δεν θα τον δώσουμε κι αυτόν στους Γερμανούς. Από τα φωτοβολταικα panel πρέπει να κερδίσουμε εμείς.