Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο πρόξενος είναι προβοκάτορας, ο Πεταλωτής τί;


Bookmark and Share
Ο αρχιπροβοκάτορας με τους 'αγανακτισμένους' κατοίκους του Ηφαίστου!
Πότε θα εφαρμοστεί επιτέλους ο ποινικός κώδικας στη Θράκη;


του Σάββα Καλεντερίδη

Χωρίς να υπερβάλλουμε, θεωρούμε ότι αυτά που συνέβησαν στην Κομοτηνή, παραμονές της ιστορικής λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε καμία χώρα του κόσμου, ακόμα και τριτοκοσμική.
Ενώ είχε προηγηθεί η μολότωφ στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, προβοκάτορες της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ προκάλεσαν ανενόχλητοι (αλήθεια, η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες τί έκαναν; Τα κομματόσκυλα που βάζουν το κόμμα πάνω από την πατρίδα πού ήταν;) ζημιές σε μουσουλμανικούς τάφους της συνοικίας Πος Πος της Κομοτηνής. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 300 άτομα από τον Ήφαιστο, τα οποία αντί να απευθυνθούν στις ελληνικές αρχές, απευθύνθηκαν που αλλού, στον αρχιπροβοκάτορα της Θράκης, τον πρόξενο της Τουρκίας Μουσταφά Σαρνίτς.
Την επόμενη μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, αντί να ερευνήσει και να έχει μια πρώτη άποψη για τους προβοκάτορες και στη συνέχεια να προβεί σε δηλώσεις ανάλογα με τις πληροφορίες που είχε, προέβη σε μια δήλωση, που δεν θα την έκανε ούτε ένας μαθητευόμενος πολιτικός, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε ακραία στοιχεία της ελληνικής πλευράς, χωρίς να αναφερθεί καν στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας, λές και δεν έχει ακούσει τίποτα για τις βαρβαρότητες της 6/7 Σεπτεμβρίου του 1955, που θεωρούνται από τις πιο βάρβαρες πράξεις που διαπράχτηκαν από οργανωμένο κράτος στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου.
Δεν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε εμείς τη δήλωση, ούτε τον κ. Πεταλωτή, αφήνοντας τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Απλά αναρωτιώμαστε.
-Έγινε έλεγχος των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη χρονική περίοδο που συνέβησαν οι καταστροφές και η κινητοποίηση των 'αγανακτισμένων' κατοίκων που απευθύνθηκαν στον μεγάλο προβοκάτορα, Μουσταφά Σαρνίτς;
-Αν έγινε ο έλεγχος, τότε οι ελληνικές αρχές μπορούν άνετα να έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία ενός από τους πυρήνες της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ στη Θράκη.

Άλλωστε δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν και πολύ.
Να μην ξεχνάμε δε ότι ο επικεφαλής του επιχειρησιακού σκέλους της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, στρατηγός Βελί Κιουτσούκ, που βρίσκεται στις τουρκικές φυλακές, ήταν για πολλά χρόνια σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Μπατί Τράκια και διατηρούσε άριστες σχέσεις με παράγοντες της μειονότητας στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
Μήπως είναι πλέον καιρός να αρχίσουν να λειτουργούν οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές στη Θράκη;
Μήπως ήλθε πλέον ο καιρός να διαβάσουν όλοι καλά τον ποινικό κώδικα και να αρχίσουν να παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές οι φασίστες τρομοκράτες της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ στη Θράκη, δείχνοντας ταυτόχρονα στον συντονιστή τους, πρόξενο κ. Σαρνίτς, ότι στην Ελλάδα υπάρχει και λειτουργεί κράτος δικαίου και όχι κράτος-συμμορία, όπως είναι η Τουρκία;


Τα γεγονότα, όπως τα 'είδε' ο ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής

ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ
Στημένη προβοκάτσια το σπάσιμο τάφων στην Κομοτηνή
17.08.2010
Επίκληση προστασίας από τον Τούρκο πρόξενο και απαξίωση στις ελληνικές αρχές έδειξαν οι διαδηλωτές του Ηφαίστου
Φάλτσο η δήλωση Πεταλωτή, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο

Ρεπορτάζ: Μελαχροινή Μαρτίδου, Δήμητρα Συμεωνίδου
Η καταδικαστέα πράξη βεβήλωσης μουσουλμανικού νεκροταφείου, που σημειώθηκε περιέργως προχθές τα μεσάνυκτα και κινητοποίησε τα ξημερώματα μια ηχηρή και μαζική διαδήλωση 300 μουσουλμάνων του Ηφαίστου, προβληματίζει κυρίως γιατί οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι απευθύνθηκαν να ζητήσουν προστασία όχι από τις ελληνικές αρχές, αλλά από μία ξένη προξενική αρχή, τον Τούρκο πρόξενο κι όχι από τον μουφτή ή τις ελληνικές αρχές. Το ότι έπρεπε να στηθεί αυτό το σκηνικό φάνηκε ξεκάθαρα, όταν κατά την γένεση της διαμαρτυρίας οι συγκεντρωμένοι μουσουλμάνοι αγνόησαν πλήρως αστυνομία και αντινομάρχη και …ηρέμησαν μόνο όταν μίλησαν με τον Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς, ο οποίος ευτυχώς δήλωσε όπως είναι εξ άλλου, αναρμόδιος.
Περίεργες πολιτικές και διπλωματικές διαστάσεις έλαβε η καταδικαστέα πράξη βεβήλωσης μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Κομοτηνή, όταν οι θιγόμενοι κάτοικοι Ηφαίστου αποφάσισαν να ζητήσουν προστασία και τιμωρία των δραστών, όχι από τις επίσημες αρχές του ελληνικού κράτους, αλλά από ξένη διπλωματική υπηρεσία και συγκεκριμένα από τον …Τούρκο πρόξενο, Μουσταφά Σαρνίτς.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου λίγες μέρες μετά την έναρξη της νηστείας του ραμαζανιού, έγινε αντιληπτό ότι άγνωστοι δράστες είχαν μπει στο νεκροταφείο της γειτονιάς Πος Πος, καταστρέφοντας περίπου 10 επιτύμβιες στήλες. Λίγο μετά τις 12 το βράδυ έσπευσαν στο σημείο οι πρώτοι μουσουλμάνοι κάτοικοι, για να διαπιστώσουν τις ζημιές σε τάφους συγγενών και φίλων. Οι περισσότερες πλάκες ήταν πεταμένες στο έδαφος, κάποιες ήταν σπασμένες στο μουσουλμανικό νεκροταφείο, το οποίο είναι έναντι της ΥΕΒ και χρησιμοποιείται και από τους κατοίκους του Ηφαίστου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, ενώ ειδοποιήθηκε και ο αντινομάρχης Ροδόπης Κώστας Κατσιμίγας, που ήταν μάλιστα από τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί. Αγανακτισμένοι από την πράξη καταστροφής των τάφων και της ενέργειας βεβήλωσης νεκρών, όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι κάτοικοι από τον οικισμό του Ηφαίστου και τη γειτονιά Πος Πος προσπαθούσαν να μπουν στο νεκροταφείο. Πολύ γρήγορα το νεκροταφείο κατακλύστηκε από εκατοντάδες ανθρώπους, τους οποίους μάταια η αστυνομία και ο αντινομάρχης προσπαθούσαν να ηρεμήσουν, λέγοντας ότι θα γίνουν έρευνες για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΩΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ

Η σπίθα δεν άργησε να γίνει φωτιά και χάρη στη «φαεινή» ιδέα κάποιου πραγματικά πανέξυπνου μυαλού, που εκμεταλλεύτηκε κατά τρόπο επικίνδυνο την περίσταση, ώστε οι μουσουλμάνοι κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν τελικά στο τουρκικό προξενείο. Η απόφαση αυτή ακριβώς είναι που προβληματίζει, αφού αποδεικνύει την πρόθεση ορισμένων να αναδείξουν το προξενείο σε προστάτη του μουσουλμανικού πληθυσμού της Κομοτηνής, κάτι που διακαώς επιθυμεί το ίδιο. Ήταν λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα όταν 300 περίπου άτομα φωνάζοντας και ξεσηκώνοντας τον κόσμο από τις πολυκατοικίες που δεν ήξερε τι συμβαίνει, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, διέσχισαν την οδό Εγνατίας και κατέληξαν στην οδό Ιώνων μπροστά στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Άνδρες της αστυνομίας είχαν ήδη παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής Δήμος Κοκμοτός προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να διαλύσει το πλήθος, μιλώντας με κάποιους που εμφανιζόταν σαν επικεφαλείς. «Περιμένουμε τον πρόξενο» φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι, ενώ με περιέργεια κοιτούσαν από τα μπαλκόνια οι περίοικοι, αφού ανησύχησαν από τη φασαρία. Στις 2 τα ξημερώματα και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εσίν έφτασε πεζός στο προξενείο ο Μουσταφά Σαρνίτς.
Αμέσως τον περιστοίχισαν οι συγκεντρωμένοι αναφέροντας του τις καταστροφές στους τάφους και ζητώντας τη βοήθεια του. Λειτουργώντας έξυπνα κα διπλωματικά, ο Τούρκος πρόξενος επέλεξε να μην δυναμιτίσει το κλίμα, λέγοντας κάτι που ίσως να είχε πολιτικές προεκτάσεις. Αντίθετα είπε στο πλήθος να διαλυθεί και να απευθύνει το πρόβλημα του στις ελληνικές αρχές. «Πρόκειται για ένα λυπηρό περιστατικό, σας ζητώ την ευλογημένη μέρα του Ραμαζανιού να πάτε ήσυχα και χωρίς αναβρασμούς στα σπίτια σας, αυτό είναι το σωστό. Φυσικά και δεν είστε μόνοι, έχετε εδώ τους εκλεγμένους εκπροσώπους σας. Το πρωί πάτε στις αρμόδιες τοπικές αρχές και μεταφέρετε εκεί την λύπη και την καταγγελία σας, για αυτό το περιστατικό. Μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε στο νομάρχη και στους βουλευτές και αυτοί θα πράξουν τα αναγκαία». Οι κουβέντες αυτές του Μουσταφά Σαρνίτς ήταν αρκετές για να καθησυχάσουν τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αφού δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, εφόσον πολύ πιο ορθά και με επίγνωση των όποιων ενεργειών επιβαλλόταν να γίνουν, τους είχε μιλήσει ο αντινομάρχης, αλλά εκείνοι ήθελαν τον Τούρκο πρόξενο. Λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν από την οδό Ιώνων συνεχίζοντας στο ίδιο βιολί, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και φωνάζοντας όμως «πρόξενε να μας προσέχεις…».

ΑΤΟΠΗΜΑ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ
Την καταστροφή των 10 τάφων έσπευσε πολύ σωστά να καταδικάσει λίγες ώρες μετά το συμβάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας. Ο κ. Πεταλωτής όμως στη δήλωσή του υπέπεσε σε ένα ατόπημα, αφού διατύπωσε πολύ βιαστικά το συμπέρασμα, ότι ο δράστης είναι μη μουσουλμάνος, γεγονός για το οποίο δεν έχει αποφανθεί ακόμα ούτε η αστυνομία που διεξάγει τις έρευνες. Άλλωστε δεν πέρασαν πολλοί μήνες από το τελευταίο περιστατικό βεβήλωσης μουσουλμανικών τάφων στο Μίσχο Ν. Ροδόπης, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης ήταν 40χρονος μουσουλμάνος με ψυχολογικά προβλήματα, που είχε ομολογήσει την πράξη του, κάνοντας γυαλιά καρφιά τότε, αρκετούς τάφους.
Στη δήλωση του αναλυτικά ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αναφέρει: «Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας. Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα. Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη».


Διαχώρισε τη θέση του ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
Από την αψυχολόγητη ενέργεια να ζητήσουν προστασία από τον Τούρκο πρόξενο, διαχώρισε τη θέση του ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος. Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του καταδίκασε τον βανδαλισμό και ζήτησε την τιμωρία των δραστών χριστιανών ή μη.
«Ο «Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος» εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την αποδοκιμασία του για τη βεβήλωση πάνω από 10 τάφων στο νεκροταφείο του συνοικισμού μας. Ήταν μια ενέργεια που, αν δεν προερχόταν από κάποιον μεθυσμένο ή ψυχοπαθή, είχε στόχο τους ανθρώπους μας και την ειρηνική μας συνύπαρξη με την υπόλοιπη κοινωνία του τόπου μας. Δεν ξέρουμε αν αυτά τα παλαιότερα συνθήματα στον τοίχο του νεκροταφείου μας, με την υπογραφή «Χρυσή Αυγή», έχουν σχέση με το συμβάν, δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει τέτοια οργάνωση στην Κομοτηνή. Δεν ξέρουμε αν είναι μια ακόμα περίπτωση σαν εκείνη πριν λίγους μήνες στο Μέγα Πιστό όπου συνελήφθη ο τρελός του χωριού για παρόμοιο συμβάν. Αυτό που εμείς ξέρουμε είναι ότι οι δράστες πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν, είτε είναι χριστιανοί, είτε όχι.
Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί μόνο στο δικό μας νεκροταφείο γίνονται αυτά, όταν υπάρχουν 11 μουσουλμανικά νεκροταφεία στην πόλη; Μήπως κάποιοι ενοχλούνται από τις καλές μας σχέσεις με τον χριστιανικό πληθυσμό και θέλουν να μας τις χαλάσουν; Ας το σκεφτούν αυτοί που χθες, πάνω στην ανακατωσούρα, παρέσυραν κάποιους αφελείς δικούς μας να ζητήσουν βοήθεια από τον …Τούρκο πρόξενο! Εδώ είναι Ελλάδα και τα όποια προβλήματα θα τα λύσει η ελληνική αστυνομία, όχι αυτοί που χαίρονται με τις φασαρίες και τη διχόνοια.
Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του συνοικισμού και να προσπαθεί με λογική και ψυχραιμία να μην ξανασυμβούν τέτοια θλιβερά γεγονότα».

Οι γνωστοί «προστάτες» έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός
«Εμείς σαν …μουφτεία είμαστε δίπλα σας». Με αυτή τη φράση ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ έσπευσε ως άλλος προστάτης, να δηλώσει το ενδιαφέρον του. Μαζί του και ο νέος πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (D.E.B.) Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Οι δύο τους βρέθηκαν στα νεκροταφεία το πρωί του Σαββάτου, για να κερδίσουν το δικό τους μερίδιο από την δόξα που δίνει όλη αυτή η ιστορία. Τα λόγια βέβαια συμπαράστασης θα ήταν πιστευτά, αν τον αυτοαποκαλούμενο «θρησκευτικό ηγέτη» τον βλέπαμε να παρίσταται στις συγκεντρώσεις των κατοίκων του Ηφαίστου, όταν αυτοί ζητούσαν λύση σε σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους, όπως παιδεία, ανεργία και υποδομές. Τότε κανένας από τους σημερινούς «προστάτες» δεν έτεινε χείρα βοηθείας προς τους κατοίκους. Ούτε βέβαια και οι ελληνικές αρχές, που επί δεκαετίες θυμούνται τον Ήφαιστο στις προεκλογικές περιόδους, για να τον ξεχάσουν αμέσως μετά. Η στροφή όμως των κατοίκων του για προστασία στην Τουρκία, ήταν μια απαράδεκτη υποκινούμενη ενέργεια, που θα την βρούμε μπροστά μας και σε άλλα θέματα. Βεβηλώσεις νεκροταφείων, καταστροφές, κλοπές, έχουν σημειωθεί κατά κόρο και σε χριστιανικά μνήματα τον τελευταίο χρόνο, αλλά δεν υπήρξαν αναταραχές μεταμεσονύκτιες, δεν κινητοποιήθηκαν πολιτικές και αστυνομικές αρχές, δεν προκάλεσαν μαζικές αντιδράσεις εναντίον κανενός. Καταγράφηκαν και διερευνήθηκαν για τους δράστες.
Η συγκεκριμένη υποκινούμενη ενέργεια έχει όλα τα στοιχεία μιας προβοκατόρικης προσπάθειας, που θέλει να σηματοδοτήσει πρόβα τζενεράλε, που όπως φαίνεται θα έχει και συνέχεια.
Η αστυνομία οφείλει να βρει τους δράστες και να αποκαταστήσει το ηθικό συναίσθημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, ενώ οι αρχές οφείλουν να προβληματιστούν από την πρωτοφανή διαδήλωση, από την οποία μοναδικοί κερδισμένοι ήταν οι υποκινητές της και η διχόνοια στην οποία επενδύουν.
Πηγή: Χρόνος Κομοτηνής

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_7670.html#ixzz0wtVZmJMh

Δεν υπάρχουν σχόλια: